Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκινά στην Βρετανία ο εμβολιασμός εφήβων 12-15 ετών

Η επιτροπή δεν συστήνει επί του παρόντος τον εμβολιασμό των κάτω των 18 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Στους κλινικά ευάλωτους εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών επεκτείνει το Ηνωμένο Βασίλειο το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η βρετανική κυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή, οι νέοι ηλικίας άνω των 16 ετών μπορούν να εμβολιάζονται εφόσον είναι κλινικά πολύ ευάλωτοι ή σε υψηλό κίνδυνο λόγω υποκείμενων χρονίων νοσημάτων. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα επεκταθεί πλέον στα «παιδιά ηλικίας 12-15 ετών που πάσχουν από σοβαρές νευρολογικές αναπηρίες, σύνδρομο Down, βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή πάσχουν από πολυαναπηρίες» δήλωσε ενώπιον ο υπουργός αρμόδιος για τον εμβολιασμό, Νάντιμ Ζαχάουι.

Η επέκταση θα αφορά, επίσης τους εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών που βρίσκονται σε επαφή κατ’ οίκον με ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπως και τους νέους ηλικίας 17 ετών, στους τρεις μήνες πριν από τα 18α γενέθλιά τους, ανακοίνωσε ο ίδιος. Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι των Pfizer/BioNTech, το οποίο έχει εγκριθεί για τους άνω των 12 ετών από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή.

Η απόφαση ακολουθεί σύσταση της επιτροπής που είναι επιφορτισμένη να συμβουλεύει την κυβέρνηση στην ανάπτυξη του προγράμματος εμβολιασμών, που από τον Δεκέμβριο έχει επιτρέψει τη χορήγηση δεύτερης δόσης στο 68,5% του ενήλικου πληθυσμού.

Η επιτροπή δεν συστήνει επί του παρόντος τον εμβολιασμό των κάτω των 18 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, υπογράμμισε σε δελτίο Τύπου ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, όμως συνεχίζει να μελετά τα «νέα δεδομένα» και «θα εξετάσει εάν θα συστήσει τον εμβολιασμό κάτω των 18 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα σε μεταγενέστερη ημερομηνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ