Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες και covid: Αλλαγή στο τρόπο κατανομής των μεταλλίων

“Οι αθλητές του Τόκιου θα περνούν μόνοι τους τα μετάλλια στο λαιμό τους”

 

Μια  μεγάλη αλλαγή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έρχεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν επίσημα με την τελετή έναρξης. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, αυτή η αλλαγή θα αφορά στην παραδοσιακή τελετή απονομής μεταλλίων στα 339 διαφορετικά αγωνίσματα και κατηγορίες που θα διεξαχθούν στην Ιαπωνία.

«Τα μετάλλια δεν θα περνιούνται στον λαιμό των αθλητών», είπε ο Τόμας Μπαχ σε δηλώσεις του στον διεθνή Τύπο οι οποίες έγιναν διαδικτυακά με τον ίδιο να βρίσκεται ήδη στο Τόκιο. «Τα μετάλλια θα έρχονται στους αθλητές σε έναν δίσκο, κι από εκεί οι ίδιοι θα τα παίρνουν και θα τα βάζουν στον λαιμό τους μόνοι τους», πρόσθεσε. «Θα είναι διασφαλισμένο ότι ο άνθρωπος που θα βάζει τα μετάλλια στον δίσκο, θα το κάνει φορώντας απολυμασμένα γάντια έτσι ώστε ο αθλητής να είναι σίγουρος ότι κανένας δεν τα έχει αγγίξει πριν» τονίζοντας αυτή τη μεγάλη αλλαγή έτσι ώστε να προστατευθούν οι αθλητές από τυχόν διασπορά του κορονοϊού.

Η προσέγγιση, λοιπόν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που είδαμε στο πρόσφατο Euro 2020. Εκεί, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έκανε κανονικά την απονομή όπως έχουμε συνηθίσει να γίνεται διαχρονικά. Πέρασε τα μετάλλια στον λαιμό των παικτών της νικήτριας Ιταλίας, ενώ είχε και χειραψία με τους περισσότερους από αυτούς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Επιπλέον, ο Μπαχ επιβεβαίωσε πως στο Τόκιο «Δεν θα υπάρχουν χειραψίες και αγκαλιές στις τελετές απονομής». Τα Ολυμπιακά Μετάλλια θα παρουσιάζονται από ένα μέλος της ΔΟΕ ή έναν επικεφαλής της διεθνούς ομοσπονδίας κάθε αθλήματος. Η ΔΟΕ έχει ξεκαθαρίσει πως όσοι θα βρίσκονται στις απονομές, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, θα πρέπει να φορούν μάσκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ