Συνδεθείτε μαζί μας

EURO

Ολλανδία – Αυστρία 2-0: Νίκη και ραντεβού στους «16» για τους «Οράνιε»!

Βελτιωμένοι στο αμυντικό κομμάτι οι Ολλανδοί με τον Ντάμφρις να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση.

Με τις δύο ομάδες να προέρχονται από νίκη στην πρεμιέρα τους στο Euro, Ολλανδία και Αυστρία αναμετρήθηκαν στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» για την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Οι Ολλανδοί σήμερα παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα επικρατώντας 2-0 επί της Αυστρίας. Με τη συγκεκριμένη νίκη οι «Οράνιε» επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά παίρνοντας την πρόκριση στους νοκ-άουτ αγώνες του θεσμού, ενώ Αυστρία και Ουκρανία θα δώσουν μεγάλη μάχη στη τελευταία αγωνιστική για τη δεύτερη θέση του ομίλου!

Αρκετά καλό το ξεκίνημα του αγώνα με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αλλάζουν τη μπάλα προσπαθώντας να φτάσουν σε κάποια τελική προσπάθεια. Στο 10΄ η Ολλανδία κέρδισε πέναλτι με τον Ντάμφρις να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Αλάμπα και Ντεπάι να ευστοχεί από την λευκή βούλα για το 1-0 των Ολλανδών νωρίς στον αγώνα. Δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση που οι επελάσεις του Ντάμφρις είναι από την δεξιά πλευρά είναι πολύτιμες για τους Ολλανδούς! Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών, μοναδική φάση στον αγώνα ήταν το γκολ με τον ρυθμό του αγώνα να είναι καλός αλλά χωρίς τελικές προσπάθειες. Πρώτη ευκαιρία, πέραν του γκολ, στον αγώνα στο 24΄ με τον Ντεπάι να κάνει το σουτ στην κίνηση αλλά τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ήταν σειρά της Αυστρίας στο 28΄ να κάνει την πρώτη της τελική προσπάθεια  με τον Μπάουμγκαρτνερ να συγκλίνει από τα αριστερά και να σουτάρει πάνω στον Ντε Λιχτ. Μετά το ημίωρο του αγώνα η Αυστρία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο ανεβάζοντας τις γραμμές της με τους παίκτες του Φράνκο Φόντα να είναι πιο κινητικοί αυξάνοντας την πίεση τους στους Ολλανδούς που ήθελαν να πάνε με 1-0 στην ανάπαυλα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου προήλθε από αντεπίθεση και ανήκε στους Ολλανδούς με τον Βέγκχορστ στο 40΄ να βρίσκει εντός περιοχής τον ελεύθερο Ντεπάι αλλά ο νεοαποκτηθείς επιθετικός της Μπαρτσελόνα αστόχησε σε κενό τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αυστριακοί είχαν μπει πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το πρώτο δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη δεξιά τους πλευρά με τους «Οράνιε» να είναι αρκετά νωθροί. Τεράστια ευκαιρία στο 61΄ για τους Ολλανδούς από εκτέλεση κόρνερ του Ντεπάι με τους Ντε Φράι και Ντε Λιχτ να μη μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα σε δύο χρόνους. Αύξησαν την ένταση στο παιχνίδι τους οι Ολλανδοί από το 55΄ και μετά χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να «τελειώσουν» το ματς. Στο 70΄ οι «Οράνιε» βρήκαν το πολυπόθητο δεύτερο γκολ για να «σφραγίσουν» τη νίκη τους με τον Ντάμφρις να φτάνει τα δύο τέρματα στη διοργάνωση μετά από συστημένη πάσα του Μάλεν. Μέχρι στιγμής ο Ντάμφρις της Ολλανδίας είναι από τους διακριθείς του τουρνουά με τον τρόπο που συμβάλει στο παιχνίδι της ομάδα τους! Στα επόμενα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης η Αυστρία έψαξε το γκολ με σκοπό να αποκτήσει θετικό πρόσημο στη διαφορά τερμάτων το οποίο θα έπαιζε σημαντικό ρόλο σε περίπτωση που τερματίσει. Σημαντική στιγμή, τελευταία του αγώνα, για την Αυστρία στο 85΄ με τον Ονισίβο να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο Στεκέλενμπουργκ μπλόκαρε τη μπάλα. Πολύ πιο σοβαρή στα αμυντικά της καθήκοντα η ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ στο σημερινό ματς, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 επί της αξιόμαχης Αυστρίας. Με αυτήν τη νίκη οι «Οράνιε» πέρασαν στους «16» του θεσμού, ενώ οι Αυστριακοί θα αντιμετωπίσουν στην τελευταία αγωνιστική την Ουκρανία για τη δεύτερη θέση του ομίλου!

 

Ενδεκάδες:

Ολλανδία(Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ(Άκε 64΄), Ντάμπρις, Φαν Άανχολτ(Βάινταλ 65΄), Ντε Ρουν(Γκράβενμπερχ 74΄), Φ. Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Βέγκχορστ(Μάλεν 64΄), Ντεπάι(Λ. Ντε Γιονγκ 82΄)

 

Αυστρία(Φράνκο Φόντα): Μάχμαν, Ντράγκοβιτς(Λίνχαρτ 84΄), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Σλάγκερ(Ονισίβο 84΄), Λάινερ, Ούλμερ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ(Γκρίλιτς 62΄), Γκρέγκοριτς(Κάλαϊτζιτς 62΄), Μπάουμγκαρτνερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το EURO