Συνδεθείτε μαζί μας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αποτελέσματα της 28ης Ιουλίου και πρόγραμμα 29ης Ιουλίου

Το δίδυμο στο τένις, πόλο, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία την Πέμπτη

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα για τους Έλληνες αθλητές την Τετάρτη (28/7) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η μέρα ξεκίνησε εξαιρετικά, με την τρομερή εμφάνιση που πραγματοποίησαν η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στον ημιτελικό της δικώπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το ελληνικό δίδυμο προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, σημειώνοντας χρόνο 6:48.70 που αποτέλεσε παγκόσμιο ρεκόρ για λίγα λεπτά, μέχρι οι Νεοζηλανδές να το σπάσουν ξανά.
Η Ελισάβετ Τελτσίδου ηττήθηκε με ιπόν από την Γερμανίδα Σκοκιμάρι στην κατηγορία των 70κ. του τζούντο και αποχαιρέτησε οριστικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και την προσπάθεια που έκανε στο ρεπεσάζ για χάλκινο μετάλλιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πάλεψε κόντρα στον Ούγκο Ουμπέρ, αλλά ένας τραυματισμός ήταν αρκετός για να τον επηρεάσει και να τον αποκλείσει από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στο μονό με 2-1 σετ.
Ωστόσο λίγο αργότερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη επικράτησαν άνετα 2-0 σετ των Καναδών Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ/Γκάμπι Νταμπρόβσκι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του διπλού!
Το ελληνικό δίδυμο των Μάντη-Καγιαλή ολοκλήρωσε την 1η ιστιοδρομία στην 5η θέση και τη 2η στην 6η, έχοντας 11 βαθμούς ποινής (7η θέση γενική κατάταξη), ενώ ο Βύρων Κοκκαλάνης τερμάτισε 13ος στην 3η ιστιοδρομία και 6ος στην 4η. Από την άλλη, ο Μιτάκης βρίσκεται 10ς και η Δίβαρη 20η.

Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης ιστιοδρομίας στην κατηγορία 470, το δίδυμο Τσουλφά-Σπανάκη βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Τέλος, όσον αφορά οι Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Παπαστάμος πραγματοποίησαν χρόνους κοντά στα ατομικά τους ρεκόρ στα 200μ. μεικτής ατομικής, ωστόσο έμειναν εκτός ημιτελικών στο Τόκιο.

Πάμε να δούμε όμως συγκεντρωτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Ολυμπιακοί αγώνες 28/7/2021 Πρόγραμμα και αποτελέσματα

Ολυμπιακοί αγώνες πρόγραμμα 29/7/2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ