Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δια βίου διαγραφή για Φιλιππίδη, Χαϊκάλη, Κιμούλη από τον ΣΕΗ

Η απόφαση που έλαβαν τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

Γιώργος ΚιμούληςΠέτρος ΦιλιππίδηςΠαύλος Χαϊκάλης από εδώ και μπρος δεν θα ανήκουν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καθώς μετά από πολύωρη συνεδρίαση αποφασίστηκε η δια βίου διαγραφή τους .

Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με κεντρικό θέμα την οριστική τους διαγραφή από το Σωματείο, μετά από τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εις βάρος τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ. Η απόφαση των μελών ήταν κατά πλειοψηφία.

Την απόφαση που έλαβαν τα μέλη του ΣΕΗ σχολίασε με ανάρτησή της στα social media η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού λέγοντας πως «σήμερα ειναι μια σπουδαία μέρα για τους ηοποιούς, και τον κλάδο γενικότερα. Στη γενική συνέλευση του ΣΕΗ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η δια βίου διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη, του Παύλου Χαικάλη και του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα είναι μέρα χαράς, δικαίωσης, και ανάσας»

«Μια μεγάλη αγκαλιά στα γενναία κορίτσια και αγόρια που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους, μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους στέκονται δίπλα τους, και ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Πειθαρχικό και Δοιηκητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, που σήκωσε στις πλάτες του με αντικειμενικότητα , ευαισθησία και γενναιότητα τις καταγγελίες του  #metoo του ελληνικού θεάτρου. Ο χώρος μας εξυγιαίνεται», επεσήμανε ακόμη.

«Ας είναι η αρχή για καλύτερες μέρες. Ο αγώνας είναι πολλαπλός  και πολυποίκιλος για συλλογικες συμβάσεις, καλύτερες εργασιακές συνθήκες, και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σήμερα όμως ειναι μέρα συγκίνησης , μια μεγάλη νίκη του συλλογικού. Σήμερα νιώθω περήφανη για όλους μας», κατέληξε η Δώρα Χρυσικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ