Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΙΕΘΝΗ

Θερμοπληξία έπαθε ο διαιτητής του Τυνησία-Μάλι

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά την έξοδο του από το γήπεδο ο Ζάνι Σιάκζουε.

Το Μάλι επικράτησε της Τυνησίας με 1-0, κι ας τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, παίρνοντας έτσι το τρίποντο στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων.

Όλα τα φώτα όμως παραμένουν στον διαιτητή από τη Ζάμπια, ο οποίος φρόντισε να… τινάξει στον αέρα το ματς της Τυνησίας με το Μάλι. Συγκεκριμένα, ο Ζάνι Σικάζουε έληξε το ματς σε πρώτο χρόνο στο 85′ και εν τέλει στο 89:49!

Μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε οι διοργανωτές αποφάσισαν να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τον τέταρτο να αναλαμβάνει ως πρώτος διαιτητής και την «πέτρα του σκανδάλου», που παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για διαφθορά, να μένει εκτός, όμως η Τυνησία αποφάσισε να μην κατέβει στο αγωνιστικό χώρο. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Μάλι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισαν εκ νέου τη νίκη τους, όμως οι Τυνήσιοι έχουν ήδη υποβάλει τη διαμαρτυρία τους στην CAF.

Η υπόθεση φέρνει σε δύσκολη θέση τη Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου, η οποία προσπαθεί να κατανοήσει τους λόγους που ο Ζάνι Σικάζουε προέβη σε αυτή την ενέργεια. Πάντως ο διαιτητής Εσάμ Αμπντέλ-Φατάχ φέρεται να είπε στον δημοσιογράφο Ταρέκ Ταλαάτ ότι ο Σικάζουε υπέστη θερμοπληξία, με αποτέλεσμα να χάσει τη συγκέντρωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του, ο έμπειρος ρέφερι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το τέλος του αγώνα για περαιτέρω εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΔΙΕΘΝΗ