Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το Ηράκλειο θα διεκδικήσει τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Συμφωνία Λαμπρινού Αυγενάκη σε σημερινή τους συνάντηση

Σε συμφωνία για την διεκδίκηση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων  το 2023 ή  το 2025 κατέληξαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου, στην Λότζια. Για να προχωρήσει η διαδικασία, όπως τόνισαν και οι δυο, θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που θα εμπλακούν στην διεκδίκηση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Μανώλης Βασιλάκης και ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) Λευτέρης Ζερβός. Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως τα έργα στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το Παγκρήτιο Στάδιο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Είχαμε μια χρήσιμη συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους,  στην οποία πρώτα από όλα τέθηκε ο στόχος που είναι κοινός: να γίνει η Κρήτη αθλητικός προορισμός. Για να το πετύχουμε αυτό, θα χρειαστεί η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, τουριστικών και αθλητικών, των νέων διοικήσεων των Ομοσπονδιών αλλά και της Πολιτείας που πρέπει να βάλει πλάτη ώστε να έρθουν περισσότερες σημαντικές διοργανώσεις στην Κρήτη  και περισσότερα χρήματα για υποδομές. Όπως συνέβη με το Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού και Αναψυχής  Μαλεβιζίου που παρουσιάσαμε την Παρασκευή 16 Απριλίου , προϋπολογισμού 1.245.000 ευρώ , καθώς και με άλλες καινοτόμες εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Κρήτη.

Συζητήσαμε και για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να μπορέσουν ο Δήμος Ηρακλείου, με την ενδεχόμενη συνεργασία των Δήμων Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, να διεκδικήσουν τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2023 ή  του 2025. Εφόσον συμφωνήσουν τα Δημοτικά Συμβούλια, η Πολιτεία μπορεί να αναλάβει το κόστος των εγκαταστάσεων, οι οποίες στη συνέχεια θα μείνουν στην πόλη. Μιλήσαμε και για την πορεία των έργων και των μελετών  στο Παγκρήτιο Στάδιο. Αποτελούν βέβαια ευθύνη του Δήμου κυρίως, ωστόσο φυσικά και μας ενδιαφέρουν. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε βρει μια κοινή συνισταμένη, διότι ο τόπος μας, το Ηράκλειο,  μας χρειάζεται όλους, να δουλέψουμε μαζί και να φέρουμε αποτελέσματα. Άλλωστε από αυτά κρινόμαστε και όχι από τις καλές προθέσεις».

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Υφυπουργό όπου θέσαμε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν από κοινού. Συμφωνήσαμε, να διεκδικήσουμε τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, πάντα υπό την αίρεση εγκρίσεως της σχετικής προτάσεως από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Η συνεργασία μας είναι έτσι κι αλλιώς καλή και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί έτσι, προς όφελος των δημοτών και της πόλης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ