Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Δημόσια εκτέλεση άνδρα επειδή πουλούσε…CD

Παρούσα στην εκτέλεση και η οικογένεια του άτυχου άνδρα

Την εκτέλεση ενός άντρα ο οποίος πουλούσε CD για να βγάζει τα προς το ζην, διέταξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail, ο άνδρας με το όνομα Λι, εκτελέστηκε  διότι τα CD που πουλούσε ήταν νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική. Μάλιστα, η εκτέλεση του πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε σκοπίμως η εκτέλεση του Λι να πραγματοποιηθεί στη πλατεία, ώστε όχι μόνο να δει αυτό το ειδεχθές έγκλημα η ίδια οικογένεια του άνδρα, αλλά και για να παραδειγματιστούν όλοι και να μην «διαπραχθεί ξανά το σοβαρότατο αυτό αδίκημα».

Ο Λι συνελήφθη στην Wonsan, στην επαρχία Gangwon. Σαράντα ημέρες μετά τη σύλληψή του, εκτελέστηκε με παρουσία 500 ατόμων, ανάμεσά τους και η οικογένειά του. Η σύζυγός του, ο γιος και η κόρη του αναγκάστηκαν να σταθούν στην πρώτη σειρά και να παρακολουθήσουν τις τελευταίες στιγμές του. Η σωρός Λι τοποθετήθηκε σε ένα σακί  και μετά μέσα σε ένα κουτί, χωρίς να πραγματοποιηθεί ταφή.

Ο άνδρας που εκτελέστηκε κατηγορήθηκε από τις τοπικές αρχές για αντισοσιαλιστική δράση και εμπόριο Νοτιοκορεατικών προπαγανδιστικών βίντεο. Η κατηγορία των τοπικών αρχόντων ήταν αρκετή, προκειμένου ο Κιμ Γιονγκ Ουν να διατάξει την εκτέλεση του Λι.

Τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι οι γνωστοί και οι γείτονές του Λι ξέσπασαν σε κλάματα όταν είδαν το «τσουβαλιασμένο σώμα» του να το πετάνε σε ένα φορτηγό. Προσπαθούσαν παρόλα αυτά να κρύψουν τη λύπη τους, ώστε να μη θεωρηθεί ότι ασπάζονται τις ιδέες του Λι και κινδυνέψει η ζωή τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι βορειοκορεατικές αρχές, ανέφεραν ότι «ήταν η πρώτη εκτέλεση για αντισοσιαλιστική δράση στην επαρχία Gangwon, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Δεν πρέπει οι αντιδραστικοί να ζουν χωρίς τον φόβο στην κοινωνία μας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λι ομολόγησε πως πουλούσε τα CD και USB. Παράλληλα, οι βορειοκορεατικές αρχές έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση των ανθρώπων που αγόρασαν τα CD του άτυχου άνδρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 20 άτομα αναζητούνται, ενώ η ποινή για όλους αυτούς είναι ο θάνατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΚΟΣΜΟΣ