Συνδεθείτε μαζί μας

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σφοδρή επίθεση Τζώρτζογλου στον Λευτέρη Αυγενάκη

«Σε λίγο θα φέρει τροπολογία που θα λέει “στα τρία κόρνερ, πέναλτι”

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του συντοπίτη του και υφυπουργού Αθλητισμού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ που διεξάγεται από το πρωί της Παρασκευής.

Ειδικότερα, ο κ. Τζώρτζογλου ανέφερε:

«Τα πρώτα δείγματα του Ζαγοράκη είναι θετικά, ενώ και η διοίκηση του Γραμμένου έκανε βήματα. Αλλά είχαμε τον προηγούμενο υφυπουργό, τον Βασιλειάδη που δωροδοκούσε τα σωματεία για την αναδιάρθρωση, και τον τωρινό να αποφασίζει να κάνει τις τρεις κατηγορίες, δύο και μετά ίσως πάλι τρεις.

Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την παρεμβατικότητα, ιδιαίτερα από τον κ. Αυγενάκη, που κάθε εβδομάδα περνάει και μία τροπολογία, την άλλη εβδομάδα βάζει νέα, μετά κάνει το ίδιο και τον αφήνετε εκεί. Δεν αποκλείεται αν τον αφήσετε, την άλλη εβδομάδα να δείτε μία τροπολογία που να λέει “στα τρία κόρνερ, πέναλτι” ή και να καταργήσει τελείως τα κόρνερ!

Είναι δυνατόν να αποφασίζει για τις μεταγραφικές περιόδους; Για τα σωματεία που θα ψηφίζουν; Εκλογές σε συνελεύσεις με 4-5 σωματεία; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο; Δεν τα βλέπετε φίλοι μου της FIFA και της UEFA; Μαζέψτε τον, αν τον αφήσετε δεν θα μείνει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!

Η Ολιστική Μελέτη είναι στη θετική κατεύθυνση, αλλά πρώτα να διαβάσουμε καλά το καταστατικό μας, ιδιαίτερα το άρθρο 1, παρ.5, που λέει ότι αποκλειστική αρχή για την οργάνωση και λειτουργία της είναι η ΕΠΟ και όχι το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Δεν ξέρω αν εσάς εκεί στη Ζυρίχη, σας λέει η Κομισιόν πόσες ομάδες θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά λοιπόν θα πρέπει να δούμε, να του τραβήξετε λίγο το αυτί αυτού του κυρίου. Ποδόσφαιρο δεν είναι οι φωτογραφίες και η λεζάντα. Δεν είναι κάθε εβδομάδα να βγάζουμε μία φωτογραφική διάταξη. Αυτός δεν είναι υφυπουργός, αλλά φωτογράφος.

Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να φέρνει το ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο που όλοι είναι αγανακτισμένοι, σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο, να κάνουν γενικές συνελεύσεις οι Ενώσεις με έξι σωματεία
».

«Καταστρέφει το ποδόσφαιρο ο Αυγενάκης, υπάρχουν κόκκινες γραμμές στην Ολιστική Μελέτη»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, που ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν με πείσατε κύριοι της FIFA και της UEFA. Έχω δει τα τελευταία χρόνια ότι ασχολείστε πολύ με τη θεωρία κι έχουμε έναν υφυπουργό που ασχολείται με την πράξη, που είναι η καταστροφή και διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απορώ για ποιο λόγο οι συνάδελφοί μου που όλο αυτό τον χρόνο έβλεπαν την καταστροφή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δεν αντιδρούσαν.

Ποιος είναι αυτός που θα βάλει ποινές και θα πει ότι δεν θα παίξει μία ομάδα; Πώς να ανταποκριθούμε απέναντι σε αυτόν τον τύπο που σαν οδοστρωτήρας καταστρέφει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Το να σε βάζει να περάσεις από το μητρώο, σημαίνει ότι αν δεν περάσεις δεν παίζεις. Αυτό το απαγορεύει το Σύνταγμα.

Πλέον δεν έχουμε άλλη υπομονή. Πράγματι ορισμένα πράγματα πρέπει να γίνουν για να αλλάξει το περιβάλλον, κάποια άλλα όμως είναι κόκκινες γραμμές και καλά θα κάνετε να τα λάβετε σοβαρά υπόψιν σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα για το ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ